main logo
1290

ACUM susține implicarea UE, SUA și a Rusiei în negocierile cu PSRM

Propunerea societății civile ca reprezentanți ai Uniunii Europene, Statelor Unite, dar și ai Rusiei să medieze deblocarea activității Parlamentului, dar și dezoligarhizarea Republicii Moldova, este una binevenită.

ACUM susține implicarea UE, SUA și a Rusiei în negocierile cu PSRM

De această părere este copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase, care salută orice soluție în acest sens. Reprezentanții Partidului Socialiștilor nu au comentat, deocamdată, inițiativa, transmite Știri.md cu referire la Jurnaltv.md.

Deputații Partidului Socialiștilor nu au fost de găsit la telefon pentru a comenta apelul activiștilor civici. 

Ofițerul de presă al formațiunii, Irina Astahova, a declarat că o reacție în acest nu este, deocamdată. Menționăm că mai mulți reprezentanți ai societății civile au declarat că Blocul ACUM și PSRM trebuie să manifeste voință politică, să voteze adoptarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea statului și să declanșeze alegeri anticipate, după sistemul electoral proporțional. 

Dacă aceste formațiuni politice nu pot ajunge la un consens, în joc ar putea intra Uniunea Europeană, Statele Unite și Rusia. 

Până în prezent, cele două formațiuni politice s-au așezat la masa de discuții doar o singură dată, dar nu s-a ajuns la vreun consens. 

Socialiștii insistă pe o coaliție cu partajarea funcțiilor, iar cei din Blocul ACUM spun tranșant că o majoritate parlamentară formată din deputații acestor două formațiuni este imposibilă. 

De asemenea, reprezentanții Blocului ACUM au propus un pachet de legi privind dezoligarhizarea statului și i-a îndemnat pe deputații socialiști să îl voteze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării