main logo
511

ACUM îi cere lui Eduard Smirnov să reia de urgență ședința Parlamentului

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, s-au adresat către deputatul PSRM, Eduard Smirnov, decanul în vârstă și președintele de ședință, să reia în regim de urgență ședința Parlamentului Republicii Moldova.

ACUM îi cere lui Smirnov să reia de urgență ședința ParlamentuluiACUM îi cere lui Eduard Smirnov să reia de urgență ședința Parlamentului

În acest sens, blocul a depus o cerere către Legislativ, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Prin anunțarea deliberată, în aceeași zi, de către președintele ședinței de constituire a unei pauze pentru o perioadă nedeterminată de timp și prin nereluarea până în prezent a acesteia, este tergiversată în mod artificial alegerea președintelui Parlamentului, a vicepreședinților, formarea Biroului Permanent și înființarea Comisiilor parlamentare”, susține Blocul ACUM.

Amintim că prima ședință a Legislativului a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat care a acces în Parlament, deputatul socialist Eduard Smirnov.

Smirnov este născut în 1939 și este cel care a condus prima ședință a legislativului ales în anul 2014. Atunci, Smirnov a exercitat atribuțiile de președinte al Parlamentului din 30 noiembrie 2014, până pe 23 ianuarie 2015, când în această funcție a fost ales democratul Adrian Candu.

Ședința din 21 martie a noului Parlament s-a încheiat, din motiv că nu a fost creată o majoritate parlamentară. Ziua și ora când va continua ședința, la aproape trei săptămâni, încă nu a fost anunțată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării