170
3
ACUM cere ședință la Parlament. Grigore Novac: Nu a fost convocată legal
170
3

Socialistul Grigore Novac susține că ședința Parlamentului convocată astăzi de blocul ACUM este un spectacol de prost gust organizat de Andrei Năstase și Maia Sandu.

Foto: a-tv.md

Pe o rețea de socializare, Grigore Novac scrie că "cei de la Blocul ACUM au regizat  astăzi, o minciună care nu se încadrează în cadrul legal prevăzut de Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova."

"1. Așa numita ședință de astăzi nu a fost convocată legal deoarece conform legii, aceasta se poate întruni la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

2. Cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent, însă după cum cunoaștem cu toții, Biroul permanent încă nu a fost constituit, prin urmare și aici acțiunea de azi a celor de la ACUM nu se încadrează în cadrul legal existent.

3. Cererilor de convocare a unei sesiuni extraordinare sau speciale nu li se dă curs dacă acestea nu întrunesc condiţiile prevăzute la alin.(2) şi (3) din art, 37 al Regulamentului Parlamentului", a scris Novac pe pagina sa de Facebook.

Amintim că blocul Politic ACUM a invitat fracțiunea PSRM la Sesiunea Specială a Parlamentului Republicii Moldova pe 21 mai 2019, la ora 14:00, pentru a alege conducerea Parlamentului și a vota inițiativele legislative antioligarhice.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter