main logo
354

ACUM cere ședință la Parlament. Grigore Novac: Nu a fost convocată legal

Socialistul Grigore Novac susține că ședința Parlamentului convocată astăzi de blocul ACUM este un spectacol de prost gust organizat de Andrei Năstase și Maia Sandu.

ACUM cere ședință la Parlament. Grigore Novac: Nu a fost convocată legalFoto: a-tv.md

Pe o rețea de socializare, Grigore Novac scrie că "cei de la Blocul ACUM au regizat  astăzi, o minciună care nu se încadrează în cadrul legal prevăzut de Regulamentul Parlamentului Republicii Moldova."

"1. Așa numita ședință de astăzi nu a fost convocată legal deoarece conform legii, aceasta se poate întruni la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

2. Cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent, însă după cum cunoaștem cu toții, Biroul permanent încă nu a fost constituit, prin urmare și aici acțiunea de azi a celor de la ACUM nu se încadrează în cadrul legal existent.

3. Cererilor de convocare a unei sesiuni extraordinare sau speciale nu li se dă curs dacă acestea nu întrunesc condiţiile prevăzute la alin.(2) şi (3) din art, 37 al Regulamentului Parlamentului", a scris Novac pe pagina sa de Facebook.

Amintim că blocul Politic ACUM a invitat fracțiunea PSRM la Sesiunea Specială a Parlamentului Republicii Moldova pe 21 mai 2019, la ora 14:00, pentru a alege conducerea Parlamentului și a vota inițiativele legislative antioligarhice.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării