main logo
815

A plătit Șor studiile fiului lui Leancă sau nu? Răspunsul lui Ion Ranga

Firma din numele căreia s-au făcut transferuri pentru achitarea studiilor peste hotare a fiului lui Iurie Leancă nu aparținea la acel moment lui Ilan Șor, spune președintele organizației de tineret a Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Ion Ranga.

A plătit Șor studiile fiului lui Leancă sau nu? Răspunsul lui Ion RangaFoto: facebook.com

„Au fost plătite studiile de către domnul Leancă, fiindcă firma respectivă nu avea nicio tangență cu Ilan Șor în acea perioadă”, a spus Ion Ranga, menționând că firma în cauză a fost achiziționată ulterior de Ilan Șor. Declarațiile au fost făcute la o emisiune TV, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit unei investigații făcute anul trecut de Jurnal TV, fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. 

Acesta din urmă ar fi plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. 

Anterior, rugat să comenteze acest subiect, Iurie Leancă a spus că extrasele bancare prezentate de jurnaliști ar minți. La rândul său, Ilan Șor, când a fost întrebat dacă a achitat sau nu studiile fiului lui Iurie Leancă, a spus că nu-și amintește.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării