main logo
1511

#10yearschallenge. Cum arată Mircea Snegur la 79 de ani împliniți

Primul Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, își sărbătorește astăzi ziua de naștere.

#10yearschallenge. Cum arată Mircea Snegur la 79 de ani împliniți

Actualul Președine al țării, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de felicitare:

„Mircea Snegur a avut un mandat deloc ușor, cu luarea unor decizii de importanță majoră pentru țară. 

În acea perioadă statul nostru și-a declarat independența, au fost lansate importante procese de consolidare a statalității noastre. 

Sunt sigur că experiența pe care o acumulat-o Mircea Snegur pe parcursul vieții trebuie să fie valorificată la justa valoare pentru binele țării.

Îi urez multă sănătate, succes în activitatea pe care o desfășoară și multe clipe frumoase alături de cei dragi", a scris Dodon.

Mircea Snegur s-a născut la 17 ianuarie 1940, satul Trifănești, județul Soroca (actualmente în raionul Florești), transmite Știri.md.

La 26 martie 1989 este ales deputat în Sovietul Suprem al URSS, a fost deputat în Sovietul Suprem al RSSM de legislaturile a XI-a și a XII-a, deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XIV-a.

La 29 iulie 1989, Mircea Snegur este ales ca Președinte al Prezidiului Sovietului Suprem al Republicii Socialiste Sovietice Moldovenești (RSSM), iar apoi la 27 aprilie 1990 ca Președinte al Sovietului Suprem al RSSM. 

În momentul critic din august 1989, a acceptat să susțină proiectul de lege care conferea limbii române dreptul de limbă oficială și revenirea la drapelul tricolor, fapt care i-a atras simpatia universală a moldovenilor.

La 3 septembrie 1990, Mircea Snegur este numit președinte al RSS Moldova de către Sovietul Suprem al acestei republici. 

De la 3 septembrie 1990 deține funcția de Președinte al Republicii Moldova, până la 1 decembrie 1996, când a pierdut alegerile în fața lui Petru Lucinschi.

În contextul provocării virale pe internet #10yearschallenge, redacția Știri.md a realizat un colaj în care apare Mircea Snegur în 2009, și în prezent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării