main logo
3035

Două companii moldoveneștii se ocupă de asfaltul din Transnistria

Genesis International S.R.L., I.C.S. și Exdrupo de la Chișinău se ocupă de decopertarea asfaltului în Transnistria, a declarat pentru deschide.md Vitalie Mrug, directorul companiei Genesis.

Companii moldoveneștii se ocupă de asfaltul din TransnistriaExdrupo este întreprindere municipală, care se ocupă de reabilitarea drumurilor.

“Genesis și Exdrupo se ocupă doar de decopertarea unei porțiuni de drum de la Bender, iar o companie din Transnistria efectuează lucrările de asfaltare. Aceștea au termen până pe 7 septembrie când urmează să vină patriarhul Kirill”, a precizat Mrug, fără să indice valoarea contractului.

Victor Gurău, consilierul municipal spune că Genesis International aparține clanului oligarhic Lucinschi, după ce acesta a depus o sesizare la CNA că Genesis ar fi implicată în scheme dubioase și ilegale de reabilitare a drumurilor.

SC GENESIS INTERNATIONAL SRL, compania-mamă din România, a executat lucrări de reabilitare a drumurilor din Chișinău în iulie 2011, aflându-se în proces de faliment și lichidare.

Actele arată că administratorul companiei-mamă Genesis e unul dintre fiii ex-președintelui Petru Lucinschi – Sergiu Lucinschi. E știut și faptul că celălalt fiu al lui Lucinschi, deputatul Chiril Lucinschi, are legături cu SC GENESIS INTERNATIONAL SRL prin intermediul unei firme off-shore, STIPULA FINANCIAL INC, înregistrată în Marea Britanie și care este una dintre fondatorii SC GENESIS INTERNATIONAL SRL.

Exdrupo este întreprindere municipală, care se ocupă de reabilitarea drumurilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării