main logo
957

Zelenski pregătește un plan care să ajute țara să supraviețuiască: Ce propuneri conține

Președintele Volodimir Zelenski a ordonat autorităților să elaboreze propuneri pentru așa-numitul plan de acțiune internă, care ar ajuta țara să supraviețuiască în condiții de război, au declarat mai multe surse guvernamentale pentru BBC Ucraina, transmite news.ro.

Zelenski pregătește un plan care să ajute țara să supraviețuiascăFoto: digi24.ro

Această inițiativă nu este o alternativă la planul de victorie prezentat de președintele ucrainean Occidentului, precizează BBC, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro

Potrivit BBC Ucraina, este un document care va aborda decizii interne în mai multe domenii - complexul militar-industrial, apărarea, economia, politica socială și altele. Spre deosebire de planul său de victorie pentru partenerii occidentali, noul plan al lui Zelenski va include măsuri pe care Ucraina însăși trebuie să le ia. 

„Președintele a dat deja instrucțiuni pentru elaborarea acestui plan”, a declarat o sursă din echipa lui Zelenski. Acesta ar urma să fie pregătit și prezentat ucrainenilor până la sfârșitul anului. 

„Scopul este de a face tot posibilul pentru a menține unitatea și a obține rezultate în diferite domenii ale dezvoltării țării”, a explicat sursa. 

În septembrie, Volodimir Zelenski a prezentat în Statele Unite planul său de victorie, care conține pașii pe care Kievul le propune partenerilor să îi facă pentru a câștiga războiul împotriva Rusiei. Documentul a fost apoi prezentat liderilor europeni și parlamentului ucrainean.

Planul lui Zelenski constă în cinci puncte și trei anexe secrete. Primele patru puncte urmează să fie puse în aplicare în timpul războiului, iar al cincilea după război. 

Primul pas este de a invita Ucraina să adere la NATO înainte de sfârșitul războiului. Potrivit lui Zelenski, aceasta va fi o „dovadă de determinare” și va arăta Rusiei că Putin a pierdut geopolitic în fața lumii.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării