main logo
1567

Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreean

Rusia se pregăteşte să trimită 10.000 de soldaţi nord-coreeni în Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citând surse din cadrul serviciilor secrete.

Zelenski confirmă: Putin a cerut soldați de la dictatorul nord-coreeanFoto: Profimedia

Pierderile grele suferite de armata rusă şi opoziţia populaţiei faţă de extinderea încorporării înseamnă că Moscova trebuie să folosească alţi soldaţi, a spus Zelenski joi la Bruxelles. Intrarea soldaţilor nord-coreeni în război este "foarte urgentă" pentru Rusia, a adăugat liderul ucrainean, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Volodimir Zelenski a mai afirmat că Donald Trump, candidatul republican în alegerile prezidenţiale americane, a fost de acord cu argumentele sale pentru a sprijini aderarea Ucrainei la NATO.

Potrivit lui Zelenski, Trump i-a spus în timpul întrevederii lor recente că el are "argumente bune" pentru a lăsa Ucraina să adere la alianţa de apărare occidentală. "Cred că Donald Trump m-a înţeles", a adăugat Zelenski.

Problema unui statut de membru al NATO pentru Ucraina este un subiect controversat în cadrul alianţei, mai ales pentru Germania şi SUA, care au temeri în legătură cu o posibilă escaladare ce ar putea implica în război actualii membri ai alianţei.

Zelenski a respins aceste temeri, argumentând că o invitaţie de aderare la NATO nu va reprezenta o escaladare şi că vorbele ar trebui urmate de fapte "dacă vreţi într-adevăr ca Ucraina să facă parte din NATO".

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării