main logo
1316

Zeci de angajați, obligaţi să doarmă în aeroport, fără acces la apă sau mâncare. Reacție

Mai mulți angajați ai companiei Ryanair ar fi petrecut o noapte dormind pe podea, într-un aeroport din Spania, fără apă sau mâncare, acuză un sindicat al însoțitorilor de zbor.

Obligaţi să doarmă în aeroport, fără acces la apă sau mâncare. Reacție

Douăzeci și patru de angajați Ryanair au rămas blocați pe aeroportul din Malaga, după ce două zboruri spre Porto au fost redirecționate. Potrivit sindicatului, care reprezintă angajații companiilor aeriene din Portugalia, însoțitorii de zbor nu au avut de ales decât să își petreacă noaptea pe podeaua din aeroport, întrucât compania nu le-a pus la dispoziție camere de hotel și nici mâncare sau apă, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

În sprijinul afirmațiilor, sindicatul a publicat și o poză în care șase angajați par să doarmă întinși pe jos.

Pe de altă parte, compania Ryanair susține că fotografia face parte dintr-un plan bine pus la punct și că niciunul dintre angajații săi nu a dormit pe podea.

„Din cauza furtunilor din Porto, mai mult zboruri au fost redirecționate spre Malaga. Cum s-a întâmplat să fie chiar într-o zi de sărbătoare națională în Spania, toate hotelurile erau rezervate. Echipajul a petrecut un scurt timp în cabina rezervată însoțitorilor de zbor, înainte să fie mutați într-un salon VIP, iar următoarea zi s-au întors în Porto”, a transmis Ryanair.

Sindicatul susține însă că angajații au fost duși într-o încăpere în care nu aveau loc să se odihnească și au fost ținuți acolo de la ora 1:30 până la ora 6:00, fără să aibă acces la hrană, apă sau un loc de stat jos, întrucât în cameră se aflau doar 8 scaune pentru cei 24 de oameni.

„Nu au avut de ales, așa că au încercat să se odihnească pe podea. Este o obligație prevăzută prin lege a companiilor aeriene de a asigura o cazare decentă, adică o cameră de hotel, angajaților aflați în astfel de situații”, a mai transmis sindicatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării