210
0
Vreme extremă în Europa: Călduri în Portugalia și inundații în Italia
210
0

Vreme rea şi în alte ţări europene. Nordul şi centrul Italiei au fost afectate de inundaţii puternice care au lăsat în urmă cel puţin 4 morţi şi pagube de milioane de euro. Viiturile au afectat şi nord-vestul Bosniei şi Herţegovinei.

În acest timp, peninsula Iberică s-a confruntat cu temperaturi caniculare, înregistrate de obicei în mijlocul verii, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Furtuni puternice însoţite de ploi torenţiale şi grindină au lovit nordul şi centrul Italiei. În mai multe oraşe, şcolile şi grădiniţele au fost închise. Autorităţile au interzis traficul pe anumite poduri şi drumuri care riscau să fie înghiţite de ape.

Ploile puternice au afectat şi o regiune agricolă din sudul Italiei unde s-au înregistrat pagube majore. Problemele nu s-au terminat în peninsulă. Mai multe regiuni din centru sunt sub avertizări de ploi şi vânt puternic.

În Bosnia şi Herţegovina, mai multe râuri au ieşit din matcă după ce a plouat torenţial. Localităţi întregi din nord-vestul ţării au rămas izolate pentru că drumurile de acces au fost distruse. Zeci de oameni au rămas fără case.

În acest timp, în Peninsula Iberică s-a înregistrat un val neobişnuit de căldură pentru această perioadă a anului. Mercurul din termometre a trecut bine de 30 de grade Celsius, iar oamenii s-au grăbit către plaje pentru a se răcori.

Citește și
article image
Inundații puternice în Spania: Cel puţin 5 morţi
0
223
article image
Sclavii plantațiilor: Mii de oameni sunt exploatați anual...
0
765
article image
Cod roșu de vreme rea în Spania: 2 morți. O maşină, luată...
0
132
article image
Cum o româncă de 43 de ani a devenit eroină în Italia
0
416