main logo
806

Vladimir Zelenski, despre semnificaţia zilei de 9 mai: Este ziua recunoştinţei

Preşedintele ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, a vizitat, joi, mormântul bunicului său, luptător în cel de-al Doilea Război Mondial şi a declarat că, la 9 mai, oamenii ar trebui să mulţumească rudelor lor pentru victoria în faţa nazismului.

Zelenski, despre semnificaţia zilei de 9 mai: Este ziua recunoştinţei

"Astăzi este 9 mai. Este ziua noastră a recunoştinţei. Recunoştintă pentru înfrângerea ideologiei nazismului pentru totdeauna. Recunoştinţă pentru toţi cei care au luptat împotriva nazismului şi au obţinut victoria. Pur şi simplu recunoştinţă tuturor pentru că ne-au dat posibilitatea să ne naştem şi să trăim" - a scris Zelenski, pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la Radiochisinau.md.

Vladimir Zelenski a subliniat contribuţia importantă a ucrainenilor la înfrângerea regimului nazist şi a adăugat că "nimeni nu are dreptul să privatizeze această victorie şi să spună că aceasta ar fi putut avea loc şi fără implicarea ucrainenilor".

"Îmi pare rău că ne amintim atât de rar de veterani, de bunicii şi de bunicile noastre", a declarat Zelenski, îndemându-i pe toţi la cinstirea tuturor celor care mai sunt încă în viaţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării