main logo
1327

Vladimir Putin a avut o discuție aprinsă cu un jurnalist din Ucraina

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a răspuns astăzi la întrebările jurnaliștilor în cadrul conferinței de presă anuale, pe care liderul Kremlinului a ținut-o la Moscova.

Vladimir Putin a avut o discuție aprinsă cu un jurnalist din Ucraina

Anul acesta au venit peste 1700 de jurnaliști, un număr record în cei 14 ani de când se organizează evenimentul, de aceste întrebări incomode au fost multe. Tema majoră – conflictul cu Ucraina și securitatea, relatează Ştiri.md cu referire la tv8.md.

Cunoscut pentru glumele sale pipărate, Putin n-a dorit să-i ofere cuvânt jurnalistului din Ucraina, luând-ul peste picior pe Roman Timbaliuc.

„– Să ne îndreptăm în acest sector. Văd flagul Ucrainei. Rândul doi.
– Dumneavoastră sunteți prezent mereu la briefingul nostru, nu-i așa? Mi se pare că sunteți din Ucraina?
– Da, e colegul nostru din Ucraina.
– Colegii mei mi-au zis că mai bine e să nu vă ofer cuvânt, pentru că veți face scandal. Vreți să faceți scandal?”

De un alt ziarist, Putin a fost întrebat despre incidentul din strâmtoarea Kerci. Liderul rus a ținut să precizeze, repetat, denumirea publicației pe care o reprezintă.

„– Egor Sazaev-Guriev, „Izvestia”. Referitor la incidentul din strâmtoarea Kerci…
– „Izvestia” nu este o publicație ucraineană.
– Dar întrebarea este despre Ucraina.
– Bine, să vedem…”

După aceasta, președintele Rusiei a decis totuși să răspundă la întrebările lui Țimbaliuc. Jurnalistul din Ucraina a profitat din plin de ocazie.

„– Totuși, am să rog să-i transmiteți microfonul colegului din Ucraina.
– Vă mulțumesc. Scandal nu va fi și nici nu a fost.
– Slavă lui Dumnezeu.
– Vladimir Vladimirovici, câți bani cheltuiți pentru Donbasul ocupat. Sub controlul dumneavoastră, acolo înflorește sărăcia, băștinașii au devenit robi ai Rusiei, dacă să le spunem lucrurilor pe nume.”

De asemenea, Țimbaliuc l-a întrebat pe Putin despre condițiile de schimb a prizonierilor ucraineni politici și ai celor de război, dar și când va pleca din fotoliul de președinte.

„– Dumneavoastră sunteți la curent cu ratingurile electorale din Ucraina: se creează impresia…
– Eu nu le analizez. Tot presa le publică.
– …că vă amestecați în alegerile prezidențiale din Ucraina la fel cum ați făcut-o și în SUA. Nu credeți că, un dialog direct dintre președintele Ucrainei și cel al Rusiei este imposibil, atât timp cât dumneavoastră nu veți pleca din funcție?”

Cât privește marinarii ucraineni făcuți prizonieri, liderul rus a menționat că aceștia vor rămâne după gratii până la finalul anchetei.

„Ucraina continuă să fie unul dintre principalii parteneri economici pentru Federația Rusă. Schimbul economic dintre aceste țări, indiferent de efortul autorităților kievlene de a-l compromite, a crescut în anul curent.”

Putin a justificat anexarea Crimeei de către Rusia, afirmând că locuitorii Crimeei și-au dorit să fie în componența acestei țări. În opinia lui, crearea bisericii ortodoxe ucrainene „ar purta un caracter sângeros”.

De asemenea, Putin a vorbit despre subestimarea războiului nuclear, care ar putea duce la distugerea planetei. Liderul de la Kremlin a fost întrebat și când se va căsători. A răspuns că neapărat o va face.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării