main logo
603

Viitoarea șefă a Comisiei Europene nu exclude amânarea Brexitului

Viitoarea șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este dispusă să acorde mai mult timp Marii Britanii pentru ieșirea din UE.

Viitoarea șefă a Comisiei Europene nu exclude amânarea Brexitului

Germana Ursula von der Leyen, nominalizată pentru preşedinţia Comisiei Europene, s-a declarat miercuri gata să acorde mai mult timp Marii Britanii pentru ieşirea din Uniunea Europeană dacă Londra o va solicita, în cursul audierii sale de către grupul Verzilor în Parlamentul European, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net.

"Dacă Marea Britanie are nevoie de mai mult timp, sunt de acord să îi acord mai mult timp. Un Brexit fără acord ar fi catastrofal", a declarat ea după ce a fost întrebată despre acest lucru de o eurodeputată britanică.

Solicitarea trebuie să fie înaintată de guvernul britanic şi decizia trebuie să obţină aprobarea unanimă a şefilor de stat şi de guvern ai celor 27 de state membre UE.

Aceasta s-ar putea lovi de refuzul preşedintelui francez Emmanuel Macron, notează AFP, care nu este de acord cu încă o amânare a divorţului prevăzut acum să aibă loc la 31 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării