main logo
531

Vămile în care medicii veterinari vor verifica bagajele persoanelor

Bagajele tuturor persoanelor aflate în tranzit prin punctele de trecere a frontierei de la Rădăuţi Prut şi Stânca, la frontiera cu Republica Moldova, vor fi verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Instituţia prefectului judeţului Botoşani.

Vămile în care medicii veterinari vor verifica bagajele persoanelor

Măsura a fost cuprinsă în planul de măsuri de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, după apariţia unui focar de PPA în localitatea Alba - comuna Hudeşti din judeţul Botoşani, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

„Potrivit Planului actualizat, în Vama Stânca-Costeşti şi în Vama Rădăuţi-Prut, medicii veterinari detaşaţi vor asigura permanenţa controlului sanitar-veterinar al bagajelor călătorilor la punctele de trecere ale frontierei şi vor aplica afişe de avertizare privind interzicerea introducerii în ţară de carne, produse de carne, produse lactate şi furaje provenind din Republica Moldova sau Ucraina", se menţionează în comunicatul Instituţiei prefectului.

De asemenea, activitatea de dezinfecţie a mijloacelor de transport rutiere de la cele două puncte de trecere va fi asigurată de DSVSA prin personalul propriu delegat să asigure permanenţa pe durata orarului de funcţionare a vămilor. Amplasarea covoarelor cu dezinfectant se va face la nivelul fiecărui punct de control cu asigurarea timpului de contact de 30 de minute al suprafeţei de rulare.

Prefectul Dan Şlincu, împreună cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Cristian Amarandei, şi şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Viorel Şerbănoiu, a efectuat, luni, o vizită de lucru în cele două puncte de trecere a frontierei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării