main logo
1866

Unde și când a depus depoziții Iurie Leancă împotriva lui Vlad Filat

Ex prim-ministrul Iurie Leancă a dat depoziții împotriva fostului său coleg de partid Vlad Filat chiar acasă la el și încă în zi de sărbătoare.

Unde și când a depus depoziții Iurie Leancă împotriva lui Vlad FilatFoto: b1.ro

Totul s-ar fi întâmplat cu o zi înainte ca Filat să fie arestat. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite Știri.md.

„El înțelegea când depunea depoziții împotriva mea la el la domiciliu, în zi de hram, că acea depoziție ducea la arestarea mea a doua zi? 

Sunt lucruri mai simple când eu nu înțeleg de ce a procedat așa, dar în situații de astea atât de complexe mi-e greu să vă spun”, a declarat Vlad Filat fiind întrebat de ce crede că Iurie Leancă a decis să ceară garanții de stat pentru cele trei bănci care au falimentat.

Totuși, Filat nu crede că Iurie Leancă a fost „constrâns” să ia această decizie și bănuiește că politicianul nu a conștientizat atunci pericolul.

„A luat o decizie care i-a fost explicată” afirmă Filat, care a mai dezvăluit cum a motivat Vladimir Plahotniuc la o întrevedere la reședința de stat necesitatea acordării garanțiilor de stat pentru sistemul bancar.

În cadrul aceluiași interviu, Vlad Filat a spus că s-a văzut doar de câteva ori cu Veaceslav Platon și a dat asigurări că nu a făcut niciodată afaceri cu el, dar a cunoscut despre „ce a făcut rău în R. Moldova” acest om folosit ulterior de Plahotniuc drept „sperietoare când încerca să promoveze anumite idei”.

Ce ține de fostul coleg de alianță, Vlad Filat îl numește pe Plahotniuc  „personaj diabolic” și recunoaște că a aflat în 2010 că acesta ar fi periculos, dar atunci nu a crezut.

„Ascultând despre el în 2010 am zis: hai nu fabulați, ca să ajung acum și să zic că sunt oameni care într-adevăr au asemenea capacități diabolice care îți permit și să fabulezi”, a spus Filat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării