main logo
604

Unde au fost descoperite cele mai vechi mumii din lume

Cele mai vechi mumii din lume nu au fost descoperite în Egipt, ci în Chile, potrivit CNN.

Unde au fost descoperite cele mai vechi mumii din lume

Descoperirea mumiilor a fost făcută în deșertul Atacama și datează din jurul anului 5000 înainte de Hristos, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Oamenii din cultura Chinchorro s-au stabilit în golfurile de pe coasta deșertului Atacama, în Chile, în jurul anului 7000 î.Hr. și au dezvoltat o tehnică de mumificare în jurul anului 5 000 î.Hr, cu aproximativ 2000 de ani înainte de egipteni.

Cu toate acestea, în vreme ce egiptenii erau o civilizație complexă mumificând faraonii de elită, Chinchorro erau vânători și culegători preceramici cu o abordare mai egalitară pentru a onora morții.

Chile a făcut demersuri pe lângă UNESCO în speranța că situl ar putea intra în patrimoniul mondial, iar atracțiile din zonă ar putea beneficia de atenția pe care o merită.

Mumificarea a început cu copiii și fetușii (probabil datorită ratei crescute a mortalității infantile în deșertul bogat în arsen) înainte de a trece la adulți. Au existat cinci stiluri distincte de mumificare pe o perioadă de aproximativ 4.000 de ani, iar cele mai des întâlnite tipuri sunt mumiile de culoare roșie și neagră.

Cadavrele înhumate întregi erau marcate prin culoarea neagră, iar cele cu organele extirpate și cavitatea corporală uscată erau marcate prin culoarea roșie.

Mumiile erau, de regulă, umplute cu bețe și stuf, împodobite cu peruci și machiate cu lut pe fețe și pictate cu mangan și ocru.

Descoperirea mumiilor Chinchorro aparține arheologului german Max Uhle. Prima sa descoperire datează de acum mai bine de un secol, pe o plajă din Arica, iar el este și cel care a botezat cultura “Chinchorro”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării