main logo
807

Unde a ajuns mașina lui Elon Musk, lansată anul trecut în spațiu

Elon Musk și-a trimis mașina în spațiu pe 8 februarie 2018. Roadster-ul Tesla a călătorit de atunci peste 115 milioane de kilometri și a efectuat deja prima sa rotație completă în jurul Soarelui.

Unde a ajuns mașina lui Elon Musk, lansată anul trecut în spațiu

Aflat în imponderabilitate de 557 de zile, mașina a străbătut o distanță egală cu lungimea tuturor drumurilor de pe planeta Pământ înmulțit cu 34, transmite Știri.md cu referire la missauto.ro.

Site-ul whereisroadster.com, care urmărește parcursul mașinii în spațiu, anunță că aceasta se va apropia la cea mai mică distanță de planeta Marte, 7,4 milioane de kilometri, pe 7 octombrie 2019, iar cel mai aproape de Pământ – 52 de milioane de kilometri – va ajunge pe 5 noiembrie.

Roadster-ul lui Elon Musk a fost lansat în spațiu, odată cu cea mai puternică rachetă construită de SpaceX, Falcon Heavy, în februarie 2018. 

La bordul său se află Starman, un manechin costumat în cosmonaut, care a fost ideea lui Musk și a regizorului și scenaristului britanic Johnathan Nolan, fratele celebrului Cristopher Nolan.

Elon Musk a dat lovitura! A cucerit-o pe una dintre cele mai frumoase femei din lume!

Tesla Roadster a fost lansat în spațiu cu bateria plină. Dacă acumulatorul mai are încă energie, melodia “Space Oddity” a lui David Bowie s-ar fi auzit deja de 152.003 ori.

Pe ecranul mașinii este afișat mesajul “Don’t panic!”, un omagiu adus seriei de romane science fiction „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” („Ghidul autostopistului galactic”).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării