main logo
541

Un virus cumplit atacă România: Patru decese în ultima săptămână

În ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită şi meningo-encefalită, dintre care cinci în Bucureşti, trei în judeţul Iaşi, câte două cazuri în judeţele Bacău, Bihor şi Dolj şi câte un caz în judeţele Caraş Severin, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Suceava.

Un virus cumplit atacă România: Patru decese în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitala României. 

De asemenea, din cauza infecţiei cu virusul West Nile patru oameni au murit în ultima săptămână.

De asemenea, în ultima săptămână s-a înregistrat patru decese, transmite Știri.md cu referire la A1.ro.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din 2 mai şi până în prezent au fost înregistrate în total 215 cazuri de meningite şi meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienţi care aveau co-morbidităţi.  

În Bucureşti au fost înregistrate şapte decese, patru în judeţul Iaşi, două în judeţul Constanţa, două în judeţul Dolj, două în judeţul Olt şi câte un deces în Alba, Brăila, Galaţi, Covasna, Dâmboviţa, Suceava, Teleorman şi Prahova.

Ministerul Sănătăţii spune că în ultima săptămână se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile şi că pentru perioada următoare se aşteaptă ca tendinţa de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue. 

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă  populatiei sa ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării