main logo
591

Un spital din România cere daune de 10.000 de euro pentru o postare

Spitalul din Vaslui solicită 10.000 de lei daune pentru o postare pe Facebook. Asta, după ce un bărbat a publicat pe pagina de socializare detalii şi păreri personale despre moartea unui bebeluş.

Un spital din România cere daune de 10.000 de euro pentru o postare

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a dat în judecată un bărbat din judeţul Iaşi care a reacţionat pe Facebook după moartea unui bebeluş, acuzând că acesta nu a fost tratat corespunzător de medicii vasluieni şi a fost transferat cu întârziere la Iaşi, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Conflictul dintre conducerea spitalului din Vaslui şi internautul din judeţul Iaşi a izbucnit pe 29 ianuarie 2020.

Cetăţeanul în cauză a postat pe Facebook un mesaj în legătură cu tragedia unei familii din judeţul Vaslui, a căror fetiţă, în vârstă de 11 luni, a murit din cauza virusului gripal AH1N1.

În postarea respectivă, bărbatul menţiona că ştie detaliile acestui caz, deoarece soţia sa era prietenă cu mama bebeluşului decedat.

“O sa fac public acest caz deoarece întâmplător si din păcate cunosc detalii despre acest caz tragic, mama fetiţei fiind prietena cu soţia mea. Fetiţa a fost internată la Spitalul Judeţean Vaslui cu constipaţie.

Fetiţa nu prezenta niciun simptom respirator. A fost tratată pentru constipaţie timp în care în salon erau cazaţi copii şi mame cu tuse acută.

Copilul a luat virus gripal AH1N1 în spital, nefiindu-i administrat nici un tratament pentru aceasta boală.

După ce copilul a început sa se simtă rău părinţii au cerut transferul la Iaşi, dar iniţial spitalul a refuzat motivând ca nu sunt ambulanţe disponibile.

În cele din urmă, după ce fetiţa a intrat în comă, conducerea spitalului a aprobat transferul pe răspunderea părinţilor si după «atenţiile de rigoare»“, a scris ieşeanul, pe Facebook, subliniind că diagnosticul de gripă a fost stabilit bebeluşului de către medicii ieşeni. 

Acesta şi-a continuat mesajul de revoltă, afirmând că „în Romania se moare cu zile in spitale, iar sistemul măsluieşte absolut tot si se spală pe mâini”.

La scurt timp, după distribuirea mesajului pe Facebook, conducerea SJU a reacţionat pe pagina oficială solicitând public, printr-un mesaj adresat bărbatului din judeţului Iaşi „sa facă dovada susţinerilor sale”, atenţionându-l că, în caz contrar, va fi acţionat în judecată.

Lucru care s-a si întâmplat. 

Conducerea spitalului din Vaslui a apreciat că au fost „consecinţele negative asupra imaginii şi reputaţiei unităţii sanitare”, având în vedere că postarea a fost preluată de presa locală din Vaslui.

Bărbatul a fost dat în judecată de conducerea SJU Vaslui, motivând că ”afirmaţiile acestuia au o gravitate deosebită, cu caracter defăimător, fără nicio bază reală, care nu pot fi justificate prin prisma libertăţii de exprimare şi care au fost exprimate cu o vădită rea-credinţă, fără o minimă verificare prealabilă privind cele întâmplate”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării