main logo
847

Un sirian a vrut să-și dea foc în fața ambasadei Israelului din România

Un incident grav de securitate a avut loc la ambasada Israelului din București. Un suspect a aruncat, în cursul zilei de luni, o sticlă incendiară spre reprezentanța diplomatică.

Un sirian a vrut să-și dea foc în fața ambasadei Israelului din RomâniaFoto: nquam Photos / George Călin

Individul a fost reținut de autorități. Ar fi vorba de un suspect de origine siriană, transmite Știri.md cu referire la antena3.ro.

"O investigație de amploare a fost declanșată după acest incident de securitate. Un incident extrem de grav, pentru că vorbim despre un cetățean sirian care ar fi încercat să dea foc ușii care dă spre intrarea în Ambasada Israelului.

O altă versiune a incidentului ar fi aceea că individul ar fi încercat să își facă rău prin acest gest, însă a fost imobilizat rapid de către jandarmi.

Serviciul Român de Informații investighează incidentul. Suspectul a fost reținut

El a fost reținut și dus pentru a fi audiat. Investigația este realizată în prezent de Serviciul Român de Informații, pentru a afla cu exactitate motivațiile acestui individ.

Cert este că, potrivit unor surse, o parte din personalul care se afla în ambasadă a fost evacuat, tocmai pentru ca forțele de ordine să se asigure că este totul în regulă și că lumea este în siguranță.

Vorbim despre un perimetru de siguranță care s-a stabilit acolo, iar în afara clădirii ambasadei sunt oameni care nu vor putea reveni în imobil până când lucrurile nu se vor lămuri.

Potrivit protocolului de securitate, se iau declarații, se verifică imaginile de pe camerele de supraveghere, se verifică, de asemenea, interiorul ambasadei pentru a se stabili dacă există eventuale pericole.

Investigația urmează să stabilească și dacă suspectul a lansat vreun avertisment înainte de gestul său: dacă a trimis vreun mail, pentru că, după cum susțin anumite surse, acesta ar fi încercat să obțină o audiență acolo, la Ambasada Israelului", a relatat Georgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române: suspectul este cetățean străin și ar fi încercat să-și dea foc

"Polițiștii din Capitală au fost sesizați de către Serviciul Român de Informații cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se auto-incendieze și ar fi reușit să ardă un afiș la intrarea într-o instituție din Sectorul 4.

Acest bărbat de 34 de ani, cetățean străin, a fost imobilizat de către colegii de la Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații și predat de către SRI polițiștilor secției 14, acolo unde a și fost condus pentru continuarea verificărilor.

Sunt efectuate cercetări ample pentru a stabili împrejurările în care bărbatul s-a deplasat la această instituție, motivul pentru care s-a dus acolo și care erau intențiile sale. Bineînțeles, vor fi dispuse și măsurile legale care se impun.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române: suspectul ar fi avut o nemulțumire personală

Polițiștii și jandarmii, împreună cu lucrătorii SRI, au luat în zona respectivă toate măsurile de protecție. Zona a fost delimitată, astfel încât să fie evitat orice potențial pericol.

Din primele date, bărbatul ar fi amenințat că se auto-incendiază, ar fi încercat să auto-incendieze, însă datorită intervenției prompte a Brigăzii Antitero din cadrul SRI, a fost imobilizat înainte de a apuca să-și facă rău.

Din datele pe care le dețin - și am relaționat și cu colegii de la Serviciul Român de Informații - fapta nu ar fi fost comisă în contextul internațional, ci ar fi vorba despre o nemulțumire personală a bărbatului", a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, la Antena 3 CNN.

Comunicatul Ambasadei Statului Israel: Răspunsul poliției și forțelor locale de securitate a fost rapid și eficient

"În cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. 

Când a fost abordată de către agenții de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins și l-a aruncat spre ușa de intrare în holul clădirii.

Forțele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra suspectului, l-au arestat și l-au dus la secția de poliție.

Nu s-au înregistrat victime în incident și nu au fost provocate pagube.

Ambasada Israelului dorește să mulțumească forțelor de securitate locale și Poliției Române pentru răspunsul rapid și eficient", se precizează într-un comunicat al ambasadei israeliene.

SRI: Suspectul a încercat să dea foc ușii de la intrare

"În legătură cu incidentul petrecut la Ambasada Israelului, precizam că un cetățean aflat în proximitatea Ambasadei a încercat să dea foc ușii de la intrare, amenințând că se va auto-incendia.

Dispozitivul antitero l-a imobilizat și l-a predat Poliției, care a preluat cazul", a precizat, la rândul său, Serviciul Român de Informații.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării