main logo
736

Un polițist din România a fost amendat de 40 de ori într-un an

Un poliţist de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Maramureş, România, a fost amendat de 40 de ori, în ultimul an, pentru parcare neregulamentară.

Un polițist din România a fost amendat de 40 de ori într-un an

Sancțiunile au fost date pentru parcare pe locuri pentru persoane cu handicap, pe trotuar sau în locuri unde acest lucru era interzis, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Poliţistul lucrează în cadrul IPJ Maramureş și conduce un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Cehia, potrivit vasiledale.ro.

 În urmă cu două zile, maşina sa a fost fotografiată parcată pe mijlocul unui trotuar, aflat chiar peste drum de IPJ Maramureș, acolo unde există indicatoare care interzic parcarea. 

Reacția autorităților din Maramureș despre acest caz IPJ Maramureș: „Din verificările efectuate până în acest moment rezultă că autoturismul, înmatriculat în Cehia, îndeplinește condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice, fiind asigurat pentru răspundere civilă auto, asigurarea fiind valabilă pe perioada 09.08.2018-08.07.2019. Pentru nerespectarea regulilor privind oprirea voluntară a autovehiculului, în zona de acțiune a indicatorului ‘Oprirea interzisă’, în baza prevederilor Art. 145, lit. a din Regulamentul de aplicare a O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conducătorului auto i-a fost aplicată o sancțiune contravenţională”. 

Poliția Locală Baia Mare: „În evidențele noastre autoturismul din fotografii figurează în baza de date a Poliției Locale Baia Mare având 40 de sancțiuni contravenționale. 38 dintre acestea au fost aplicate în cursul anului 2018, iar două în acest an. Sancțiunile au fost aplicate fie pentru parcare pe locuri pentru persoanele cu handicap, fie pe locuri special amenajate, dar fără a avea tichet de parcare, fie parcare direct pe trotuar”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării