main logo
462

Un oficial din Ministerul polonez al Energiei a fost arestat pentru spionaj in favoarea Rusiei

Un responsabil guvernamental polonez a fost arestat de serviciile de securitate din Polonia, fiind bănuit că a furnizat Rusiei informații secrete despre tacticile pe care guvernul de la Varșovia intenționează să le folosească în vederea blocării construcției gazoductului Nord Stream 2, care va lega Rusia de Germania prin Marea Baltică.

Un oficial polonez, arestat pentru spionaj în favoarea RusieiUn oficial polonez, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Potrivit serviciului polonez de contraspionaj ABW, respectivul oficial, prezentat sub numele de Marek W., detinea o pozitie din care se ocupa de proiectele energetice strategice si astfel a avut acces la informatii despre strategia Poloniei de a bloca realizarea gazoductului prin care Rusia doreste sa aprovizioneze cu gaze Europa ocolind Ucraina si Polonia, scrie ziare.com.

Guvernul de la Varsovia considera ca gazoductul Nord Stream 2 va consolida pozitia dominanta a Gazpromu pe piata europeana a gazelor si ca face parte dintr-o politica prin care Moscova incearca sa-si sporeasca mijloacele de presiune asupra Europei de Est.

Potrivit agentiei de presa PAP, suspectul a avut contacte cu ofiteri de informatii rusi care lucreaza sub acoperire la ambasada Rusiei la Varsovia.

Presa poloneza scrie ca el lucra la Ministerul Energiei si a fost arestat pe 23 martie, fiind plasat in arest preventiv pentru trei luni, iar daca va fi gasit vinovat risca pana la zece ani de inchisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării