main logo
515

Un ministru, obligat să demisioneze după o vacanţă secretă în Iran

Ministrul norvegian al Pescuitului a fost forţat să demisioneze luni după ce a recunoscut că nu a respectat regulile de securitate ale Guvernului ducându-se luna trecută în secret în vacanţă în Iran, relatează Reuters.

Un ministru, obligat să demisioneze după o vacanţă secretă în Iran

Per Sandberg, 58 de ani, şi-a atras criticile premierului Erna Solberg după ce s-a aflat că nu şi-a informat colegii despre vacanţa sa în Iran şi şi-a luat cu el telefonul de serviciu în această ţară din Orientul Mijlociu, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Ministrul a fost certat şi de formaţiunea politică din care face parte, şi anume Partidul Progresului, care militează împotriva migraţiei. 

El s-a dus în vacanţă împreună cu iubita sa de origine iraniană, Bahareh Letnes, o tânără de 28 de ani aflată în Novegia de zece ani, când a sosit în calitate de refugiată. 

Premierul i-a cerut ministrului demisionar să-şi predea telefonul pentru a fi verificat dacă a fost sau nu infiltrat de programe de spionaj. 

Serviciile norvegiene de securitate citează cu regularitate Iranul drept una dintre ţările cele mai active în domeniul spionajului, alături de China şi Rusia. „Este trist“, a declarat el în faţa presei. 

„Am crezut că pot să închei anumite proiecte“, a adăugat el, fără să vrea să comenteze în acest stadiu asupra aspectelor private ale poveştii. Bahareh Letnes este o fostă regină a frumuseţii care a devenit femeie de afaceri. 

Cererea sa de azil în Norvegia i-a fost respinsă în trei rânduri şi a fost expulzată, după care a obţinut un permis de sejur pe motiv că ar risca să fie căsătorită cu forţa în Iran. 

Per Sandberg a fost înlocuit cu un coleg de-al său din Partidul Progresului, Harald Tom Nesvik.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării