main logo
364

Un individ suspectat de spionaj în favoarea Rusiei a fost arestat în Suedia

Autoritățile suedeze au arestat un angajat al unei companii de tehnologie din Stockholm, suspectat de spionaj în favoarea serviciilor secrete din Rusia, a anunțat directorul Departamentului de Informații suedez, citat de BBC.

Un individ suspectat de spionaj în favoarea Rusiei, arestat în Suedia

Identitatea persoanei nu a fost făcută publică. Arestul a avut loc marți seară, au transmis autoritățile locale, transmite Ştiri.md cu referire la hotnews.ro

Daniel Stenling, directorul Departamentului de Informații din Suedia, a declarat că există posibilitatea ca suspectul să fi fost recrutat de un reprezentant al serviciilor secrete ruse, care acționează pe teritoriul Suediei din poziția de diplomat.

„Suspectăm că activitățile sale ilegale au început în anul 2017”, a declarat Stenling.

Conform informațiilor publicate de cotidianul suedez Aftonbladet, suspectul a fost arestat într-un restaurant de către mai mulți reprezentanți ai poliției de securitate suedeze, cunoscute sub denumirea Sapo. O a doua persoană prezentă în restaurant a fost arestată, dar a fost eliberată ulterior datorită imunității diplomatice.

În urmă cu un an, Anders Thornberg, directorul Serviciului de Securitate din Suedia a declarat pentru BBC că agenția se confruntă cu un număr crescut de tentative de ingerințe externe.

„Este foarte important pentru noi să urmăm aceste piste și nu ne este rușine să recunoaștem că Rusia este cea mai mare amenințare”, a declarat Thornberg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării