main logo
666

Un înalt oficial rus, condamnat pentru 120 de milioane de euro

Un fost înalt responsabil pentru combaterea corupţiei în Rusia a fost condamnat, luni, la 13 ani de închisoare, potrivit Agenției France-Presse.

Un înalt oficial rus, condamnat pentru 120 de milioane de euro

În anul 2016, la domiciliul acestuia s-au găsit peste 120 de milioane de euro cash, ceea ce a provocat un imens scandal în Federația Rusă, transmite Știri.md cu referire la Evz.ro.

Este vorba despre colonelul Dmitri Zaharcenko, fost responsabil al unui departament al Agenţiei ruse pentru lupta împotriva criminalităţii economice, care este obligat de tribunalul moscovit să plătească o amendă în valoare de 117 milioane de ruble (1,6 milioane de euro), conform agenţiei de presă RIA Novosti. După pronunţarea sentinţei, Dmitri Zaharcenko a anunțat că va face recurs.

Decizia tribunalului a fost luată în urma unei anchete, în care s-a stabilit că fostul responsabil a primit mită de la proprietarul unui restaurant din Moscova, în valoare de 800.000 de dolari. 

Zaharcenko i-a oferit 'protecţie', iar pentru asta a mai primit un card de reducere pentru a putea să mănânce la jumătate de preţ. Pe lângă această acuzație, Zaharcenko ar fi informat-o pe directoarea financiară a băncii băncii Nota, încarcerată în noiembrie 2015 de către autorităţi, despre urmăririle penale care i se pregăteau.

În toamna anului 2016, anchetatorii au găsit bancnote în valoare totală de peste 120 de milioane de euro într-un apartament ce aparţinea rudelor sale şi în automobilul său. La acea perioadă, presa rusă a difuzat fotografii cu teancuri de bancnote în cutii de carton şi pungi de plastic.

Fostul înalt responsabil pentru combaterea corupţiei în Rusia a dezminţit presupusele legături cu crima organizată, sâmbătă, la tribunal. Chiar dacă a oferit asigurări că banii găsiți nu-i aparţineau, a refuzat să vorbească despre proveniența acestora. Publicaţia independentă Novaia Gazeta susține că suma uriașa a rezultat din dezmembrarea băncii Nota, când au fost deturnate peste 350 de milioane de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării