main logo
1710

Un chirurg a scos rinichiul sănătos al unei femei, crezând că este o tumoare

Un chirurg din Florida, SUA, a fost amendat cu 3.000 de dolari pentru că a scos rinichiul sănătos al unei femei, fără ca ea să-și de acordul, medicul crezând că este o tumoare canceroasă.

Un chirurg a scos rinichiul sănătos al unei femei, crezând că e tumoare

Întregul eveniment a avut loc în 2016. În timpul unei intervenții chirurgicale, la spate, de fuziune spinală, chirurgul Ramon Vazquez, a văzut ceva ce nu părea în regulă, potrivit Business Insider, transmite Știri.md cu referire la Digi24.

Pacienta suferea de o boală cronică care îi ținea unul dintre rinichi să nu urce în abdomen, astfel că poziția rinichiului nu era cea firească.

Chirurgul Ramon Vazquez, care asista doi medici primari în operație, a încurcat rinichiul cu o tumoare canceroasă. Așa că, fără acordul femeii, chirurgul a decis să-i scoată rinichiul pacientei.

Deși intervenția chirurgicală nu avea deloc legătură cu rinichii, Vazquez a mărturisit că nu s-a uitat pe dosarul medical al femeii înainte de operație.

La mai bine de doi ani de la eveniment s-au decis sancțiunile în cazul medicilor prezenți la operație. Chirurgul Ramon Vazquez a fost de acord să plătească o amendă de 3.000 de dolari pentru intervenția executată greșit și să urmeze niște cursuri de evaluare a pacienților înainte de operație, iar pentru asta a plătit o taxă de 4.800 de dolari.

Ceilalți doi medici primari, care au asistat la intervenție, au fost amendați cu câte 250.000 de dolari fiecare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării