main logo
1130

Un bărbat s-a trezit cu 1.200 de dolari şi o scrisoare de la Trump

Ziaristul german Tobias Ruether a primit în cont 1.200 de dolari de la guvernul american şi o scrisoare de la președintele american Donald Trump.

Un bărbat s-a trezit cu 1.200 de dolari şi o scrisoare de la TrumpFoto: digi24.ro

El a reuşit cu greu să contacteze Fiscul din SUA şi dea banii înapoi. Greşeala a fost provocată de faptul că Ruether are dreptul de muncă în Statele Unite, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Sunt cetăţean german, plătesc taxe în Germania. Am râs, m-au trecut transpiraţiile, apoi lumea mi-a căzut în cap, mi s-a făcut frig şi am rostit un cuvânt din patru litere, aşa cum spun americanii muncitori”, a scris Ruether în Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Greşeala a fost cauzată de faptul că jurnalistul are, din facultate, un „social security number”, un număr unic care conferă dreptul de muncă în SUA.

Ruether a petrecut o bună perioadă de timp în încercarea de a da banii înapoi, inclusiv cu telefoane la Ambasada Statelor Unite sau la Trezorerie.

„Nu am găsit nicăieri o adresă de e-mail. Doar un număr de fax de la departamentul IRS din Philadelphia, responsabil pentru cazurile internaţionale de taxe.

Aşa că am scris un fax ca şi cum era anul 1993”, a povestit Ruether. Numerele de fax erau însă scoase din funcţiune, iar germanul a trimis în cele din urmă cecul prin poştă.

„Mult noroc, e clar că o să aveţi nevoie de el”, le-a transmis ziaristul autorităţilor din SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării