main logo
469

Un bărbat a deschis focul asupra oamenilor aflaţi pe stradă în oraşul francez Bastia

Un bărbat a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite după ce un lunetist a deschis focul asupra cetăţenilor aflaţi în stradă într-un cartier al oraşului francez Bastia.

Un bărbat a deschis focul asupra oamenilor aflaţi pe stradă în Bastia

Potrivit presei franceze, atacul lunetistului a debutat miercuri, 30 ianuarie, în jurul locale 16.25 (n.r. 17.25 - ora României), transmite Ştiri.md cu referire la adevarul.ro

Bărbatul urcat pe o clădire înaltă şi înarmat cu o puşcă cu lunetă a început să tragă asupra oamenilor aflaţi pe strada în cartierul Montesoro, din sudul oraşului francez Bastia. Bilanţul provizoriu arată că un om a fost ucis şi şase persoane, printre care şi unul dintre primii poliţişti mobilizaţi să intervină, au fost rănite. 

La ora redactării acestei ştiri (n.r. - 20.45), evenimentele se află în plină în desfăşurare în aglomerarea urbană corsicană, în condiţiile în care atacatorul s-a baricadat în clădirea în care locuieşte, situată în sectorul Aurore.

Poliţiştii l-au identificat pe atacator în persoana unui cetăţean corsican în vârstă de 65 de ani, locuitor al cartierului, care ar avea la activ mai multe anchete privind acte de violenţă, precum şi o condamnare la închisoare.

Procurorii însărcinaţi cu anchetarea cazului au scos din calcul pista unui atentat terorist.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării