main logo
503

Un aisberg, care aparținea unei firme producătoare de votcă, a fost furat

O distilerie canadiană care produce votcă a pierdut 30.000 de litri de apă provenită dintr-un aisberg, într-un aparent furt.

Un aisberg, care aparținea unei firme producătoare de votcă, furat

Directorul firmei producătoare de votcă, David Meyers, spune că este cel puțin intrigat de faptul că cineva ar fi reușit să fure o cantitate atât de mare de apă, potrivit BBC.

Poliția canadiană spune că cineva ar fi dispărut cu lichidul – îndeajuns de voluminos să umple un tanc petrolier – dintr-un depozit, din regiunea istorică Port Union, din provincia canadiană Terranova și Labrador, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Apa furată valorează între 9.000 și 12.000 de dolari.

Directorul firmei de votcă a declarat că unul dintre angajații săi a descoperit luni că apa a dispărut. El a precizat că hoțul ar fi avut mult de muncă ca să ajungă să aibă acces la apă, pentru că era securizată cu lacăt, într-un depozit.

Deși apa este asigurată, ea poate fi recoltată doar în perioada primăverii, din aisbergurile gigantice, care apar anual de-a lungul coastei provinciei Terranova și Labrador, loc devenit cunoscut ca „aleea aisbergurilor”.

„Avem doar o perioadă scurtă pe an când putem să recoltăm. E ca strugurele pentru industria vinului”, a declarat directorul companiei de votcă.

Câteva alte firme locale folosesc resursele din provincie pentru produse cosmetice și de îngrijire a pielii, cu apa provenită din aisberguri. O altă companie produce bere numită „Berg”.

Incidentul este acum investigat de autoritățile locale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării