main logo
1278

Un aeroport din Londra, închis o noapte din cauza unor drone

Haos pe aeroportul Gatwick din Londra, unul dintre cele mai aglomerate din Marea Britanie, după ce toate zborurile au fost anulate din cauza unor drone.

Un aeroport din Londra, închis o noapte din cauza unor drone

Autoritățile sunt în alertă, pentru că exista indicii clare că dispozitivele de zbor nu au intrat întâmplător în zona aeroportului, transmite Știri.md cu referire la TVR.

În jurul orei locale 9, pe aeroportul Gatwick s-a declanșat haosul. Atunci au fost reperate dronele din turnul de control. 

Au fost mai  întâi suspendate mai multe zboruri, pentru ca apoi să fie anulate, iar cele care trebuiau să aterizeze pe Gatwick au fost redirecționate.

"De atunci, dronele au apărut și dispărut până la 2 dimineaţa. La ora 03:00 am redeschis aeroportul crezând că au plecat, dar au revenit la 03:45, aşa că am închis din nou pistele", a declarat un reprezentant al aeroportului.

Baroness  Sugg, ministerul Aviației: "Pare a fi ceva intenţionat, ţinând cont de faptul că dronele au apărut şi dispărut".

Cu toate zborurile anulate, aeroportul era azi noapte plin cu pasagerii care încercau să înțeleagă ce se întâmplă.

În Marea Britanie, utilizarea dronelor într-o rază de 1 kilometru de un aeroport sau aerodrom este ilegală. 

Reglementările, intrate în vigoare astă vară, au fost adoptate după ce numai anul trecut au fost înregistrate 92 de incidente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării