main logo
528

Tusk: Decizia de a interzice zborurile spre Georgia sunt nejustificate

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat astăzi la Batumi, în Georgia, că decizia Rusiei de a interzice zborurile civile către Georgia este „nejustificată și disproporționată”.

Tusk: Decizia de a interzice zborurile spre Georgia sunt nejustificate

Preşedintele Putin a cerut pe 12 iunie interzicerea zborurilor către Georgia după protestele izbucnite la Tbilisi împotriva prezentei în Parlamentul georgian a unui deputat din Duma de stat de la Moscova la o conferinţă internaţională, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Proteste stele continuă și protestatarii cer retragerea forțelor rusești din regiunile secesioniste ale Georgiei - Abhazia și Osetia de Sud.

Decizia președintelui Putin afectează grav industria turismului din Georgia, unde vin anual peste 1 milion de turiști ruşi.

La conferinţă de la Batumi, aniversând 10 ani de Parteneriat Estic, Donald Tusk a spus și că „prăbușirea Uniunii Sovietice a fost o binecuvântare pentru țările din Europa Centrală și de Răsărit”, răspunzând astfel președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care în 2005 declarase că „prăbușirea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare catastrofă a secolului XX”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării