main logo
606

Turism cu ochii acoperiți în Rusia: Orașul Ekaterinburg, descoperit prin auz, miros și pipăit

La Ekaterinburg, în centrul Rusiei, s-a deschis un circuit turistic pentru cei care vor să descopere lumea cu ajutorul altor simțuri în afară de cel al văzului.

Turism cu ochii acoperiți în Rusia: Un oraș, descoperit prin miros

Turiştii sunt legaţi la ochi şi se plimbă în compania unui nevăzător, care le explică cum să acumuleze informații despre mediul înconjurător prin auz, miros sau pipăit. 

Chiar dacă este nevăzător din naștere, Vladimir călătorește foarte mult, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Așa i-a venit ideea să organizeze circuite turistice pentru oamenii care vor să descopere lumea din jur cu ajutorul altor simțuri. Cei dornici de noi experiențe își acoperă ochii cu o mască și brusc… se trezesc într-o altă lume.

Yulia Muhamediarova, participant la excursia nevăzătorilor:

"Prima senzaţie este evident frica, pentru că nu vrei să faci niciun pas înainte. Însă după 5 - 7 minute şi cu ajutorul vocii sigure a lui Vladimir ne facem curaj, conştientizăm spiritul de echipă, mai ales când ne simţim mâna pe umărul celuilalt. Frica începe să dispară. Lipsa vederii îți dezvoltă alte simțuri cum ar fi cel tactil, auzul, mirosul sau gustul."

Svetlana Vigorov,  participant la excursia nevăzătorilor: "Pot să vă spun despre zgomotul din jur. De obicei mergi pe stradă şi nu acorzi importanță la ce vorbește lumea în jur. Acum parcă îi simt pe oameni chiar în capul meu. Sunetele sunt mai clare şi evidente."

Vladimir nu își propune să câștige mulți bani din excursiile prin oraș cu ochii legați. Vrea doar să transmită oamenilor că pot face mai mult în viață, că își pot depăși anumite limite, iar acest lucru depinde numai de ei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării