main logo
463

Turcia consideră că achiziţionarea S-400 nu trebuie să atragă sancţiuni

Decizia Turciei de a achiziţiona sisteme antiaeriene ruse S-400 nu trebuie să atragă sancţiuni din partea Statelor Unite, afirmă ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, citat de site-ul agenţiei Reuters potrivit mediafax.

Turcia consideră că achiziţionarea S-400 nu trebuie să atragă sancţiuni

"Turcia nu este un adversar al Statelor Unite", a declarat Hulusi Akar. "Decizia de achiziţionare a acestor sisteme nu înseamnă modificarea orientării Turciei. Aş vrea să reiterez că nu există nicio schimbare în privinţa angajamentelor Turciei în cadrul NATO", a subliniat ministrul turc al Apărării, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că Washingtonul a avertizat Administraţia Recep Tayyip Erdogan că riscă sancţiuni dacă va cumpăra sisteme antiaeriene S-400 din Rusia.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35, pe care Turcia vrea, de asemenea, să le achiziţioneze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării