766
0
Tsunami de gheață, filmat în luna iunie pe un râu din Rusia
766
0

Locuitorii din Dudinka au distribuit pe rețelele sociale imagini spectaculoase surprinse pe râul Enisei, unde temperaturile ridicate din ultimele zile au provocat un „tsunami de gheață”.

Foto: captură video

Imaginile au creat reacții puternice, iar unii dintre cei care le-au vizionat chiar și-au exprimat îngrijorarea pentru integritatea celor care le-au surprins, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Tu, cel care a făcut filmarea, ești în viață?!”, este unul din mesajele transmise.

În două filmări care însumează aproximativ două minute este surprinsă mișcarea unui mal uriaș din gheață care se îndreaptă amenințător spre țărm, din care se desprind bucăți colțuroase. Câțiva locuitori din Dudinka, îmbrăcați în haine groase, se retrag, pentru că își dau seama de pericol.

Departamentul pentru Situații de Urgență din Krasnoyarsk a precizat pentru sursa citată că acesta este primul stadiu al „eliberării” râului de gheață și că în decurs de o săptămănă ea va dispărea complet.

„Uraaaaa!!! Se sparge gheața și râul va curge din nou, iar asta înseamnă că vine, în sfârșit, vara și la noi”, a comentat pe o rețea socială Aleksandra, localnică.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter