main logo
299

Trump este pregătit să trimită armata americană în Venezuela

Președintele american Donald Trump este pregătit, dacă va fi necesar, să trimită armata americană în Venezuela, a declarat miercuri secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Trump este pregătit să trimită armata americană în Venezuela

Declarația vine pe fondul ciocnirilor violente în urma revoltei de marți a unui grup de soldați împotriva președintelui venezuelean Nicolas Maduro, transmite Știri.md cu referire la Evz.ro.

„O intervenţie militară este posibilă. Dacă este necesar, Statele Unite vor proceda în consecinţă”, a declarat şeful diplomaţiei americane.

„Am prefera o tranziţie paşnică la putere, cu plecarea lui Maduro şi organizarea de noi alegeri, dar preşedintele (Trump) a afirmat că la un moment dat va trebui să ia decizii”, a explicat Pompeo. „Este pregătit să facă ceea ce este necesar”, a spus el.

Autorităţile americane au lansat marţi o ofensivă pentru a creşte presiunea asupra lui Nicolas Maduro, alături de avertismente împotriva celor mai noi susţinători ai preşedintelui socialist al Venezuelei, cerând de asemenea cadrelor la putere de la Caracas să se delimiteze şi să se alăture taberei opozantului Juan Guaido.

Preşedinte autoproclamat al Venezuelei, opozantul Juan Guaido le-a cerut compatrioţilor săi să se pregătească miercuri pentru „faza finală” a planului de înlăturare a lui Nicolas Maduro, în contextul în care liderul venezuelean aflat în dificultate a susţinut că "tentativa de lovitură de stat" a fost respinsă, notează dpa,citat de Agerpres.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării