main logo
368

Trump acuză presa britanică de fake news și o laudă pe Theresa May

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări vineri că nu are niciun dezacord cu Londra privind atitudinea ce trebuie adoptată în legătură cu Brexit-ul, opinie exprimată la o zi după publicarea în cotidianul The Sun a unui interviu cu liderul de la Casa Albă foarte critic referitor la strategia premierului britanic Theresa May.

Trump acuză presa britanică de fake news și o laudă pe Theresa May

Într-o conferinţă de presă comună cu Theresa May, Trump a dat asigurări că nu a criticat-o niciodată pe şefa guvernului britanic şi a denunţat încă o dată ceea ce el a numit "ştiri false" (''fake news''), transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

 ''Am un mare respect pentru premier. Din păcate a existat o relatare, care a fost bine făcută în general, dar în ea nu a fost pus ceea ce eu am spus despre premier, şi am spus un lucru extraordinar. Acestea se numesc 'ştiri false''', a declarat Trump.

Cu această ocazie, Trump a ţinut să-i mulţumească premierului britanic ''pentru continuarea unui comerţ corect şi reciproc cu SUA''. 

''Odată ce se încheie procesul privind Brexit-ul şi Regatul Unit părăseşte probabil UE, nu ştiu ce vor face ei, dar orice aţi face este bine din punctul meu de vedere, aceasta este decizia noastră'', a afirmat preşedintele american.

''Orice aţi face este bine din partea noastră. Asiguraţi-vă numai că putem face comerţ împreună. În cele din urmă, asta e tot ce contează. 

Statele Unite aşteaptă finalizarea unui mare acord comercial bilateral cu Regatul Unit. Aceasta este o oportunitate incredibilă pentru ţările noastre şi noi vom profita de ea din plin'', a mai spus Trump.

''Singurul lucru pe care i-l cer Theresei este să ne asigurăm că putem face comerţ, că nu vom avea nici un fel de restricţii, deoarece dorim să facem comerţ cu Regatul Unit şi Regatul Unit doreşte să facă de asemenea comerţ cu noi'', a conchis preşedintele american. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării