main logo
1978

Trei chinezi, reținuți pe un aeroport în Italia cu o sumă uriașă de bani

Trei cetățeni chinezi au fost reținuți pe aeroportul Fiumicino din Italia, iar autoritățile au găsit în bagajele lor 2,7 milioane de euro cash.

Trei chinezi, reținuți pe un aeroport în Italia cu o sumă uriașă de baniFoto: protv.ro

Cei trei urmau să se urce într-o aeronavă cu destinația Hong Kong în momentul în care au fost reținuți sâmbătă, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Autoritățile de pe aeroportul din Roma au remarcat „frecventele călătorii, la intervale foarte apropiate în timp” făcute de cei trei chinezi. Aceștia nu au reușit să ofere explicații credibile despre motivul călătoriilor.

Forţele de ordine au decis atunci să efectueze „controale mai amănunţite” şi au cerut debarcarea bagajelor din cala avionului. La inspectarea bagajelor, poliţiştii au descoperit trei pachete de bancnote cu o valoare de circa 2,7 milioane de euro.

Banii au fost confiscaţi, iar autorităţile anchetează totodată şi un posibil aspect penal al incidentului - provenienţa banilor -, dincolo de aspectul administrativ, şi anume exportarea ilegală a unor sume care depăşesc un anumit prag legal admis.

De la începutul anului, forţele de ordine au confiscat circa 10 milioane de euro nedeclaraţi pe aeroportul Fiumicino.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării