main logo
715

Tradiții și obiceiuri: Mâncăruri pascale tehnocolore

Sărbătorile pascale scot în evidenţă mai multe tradiţii şi obiceiuri, atât religioase cât şi... gastronomice. Gospodinele alcătuiesc foarte atent meniul pentru sfintele sărbători, cumpără vopsele, se pregătesc să coacă tot felul de dulciuri.

Tradiții și obiceiuri: Mâncăruri pascale tehnocoloreTradiții și obiceiuri: Mâncăruri pascale tehnocolore

Noi vom ieşi, însă, din tipare şi vom merge la Londra, acolo unde, de Paşte, oaspeţii unui restaurant local vor putea gusta bucate... tehnocolore.

Fondatorul "Rainbow Toastie", Nisha Patel, practic, a reinventat aspectul bucatelor de Paşte, astfel că tradiţionalele sandwich-uri cu brânză de oaie, vor fi... colorate. Caşcavalul va fi colorat cu vopsele organice şi naturale şi se va adăuga şi ceapă caramelizată. Pâinea va fi coaptă la brutăria restaurantului.

În preajma sărbătorilor pascale, în restaurant se vor servi şi chiflele fierbinţi pregătite special cu această ocazie. Sunt acele chifle cu un crucifix pe ele, pe care clienţii le recunosc imediat. În tradiţia engleză, aceste chifle se mănâncă de Good Friday, atunci când la masă se adună familia şi se roagă pentru sănătate şi bunăstare. De data asta, bucătarii restaurantului vor adăuga în chifle şi caşcaval cedar, dar şi caramelă sărată.

"Rainbow Toastie" costă aproximativ 12 dolari, iar turtele cu caşcaval şi caramelă sărată vor costa aproximativ opt dolari. Restaurantul a fost deschis în 1909, pe Oxford Street, la Londra.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării