main logo
419

Tineri fără ocupație. În România, unul din 5 tineri nici nu lucrează, nici nu studiază

Anul trecut unul din cinci români cu vârste între 18 și 24 de ani nu avea loc de muncă. O arată un studiu Eurostat. Specialiștii în resurse umane de la noi au identificat și câteva motive care ne-au adus în această situație.

În România, unul din 5 tineri nici nu lucrează, nici nu studiazăTineri fără ocupație. În România, unul din 5 tineri nici nu lucrează, nici nu studiază.

Printre ele s-ar număra: abandonul școlar, lipsa școlilor profesionale și, nu în ultimul rând, dezinteresul, transmite tvr.ro.

În comuna buzoiana Vadu Păşii, pe listele Direcției de Asistență Socială figurează 580 de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani care nu au o ocupație.

Așa cum este și cazul lui Ștefan. Are 18 ani și învață la un liceu profesional. Deși nu știe dacă îl va termina sau nu cu brio, de un lucru este sigur: speră să plece în Spania.

În Olanda, Slovenia și Austria sunt cele mai mici procentaje de tineri fără ocupație.

Specialiștii în resurse umane au identificat și câteva cauze care ne-au clasat în coada clasamentului.

În UE trăiesc peste 38 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. Dintre aceștia, 5,5 milioane de tineri, nici nu lucrează,  nici nu studiază. Echivalentul populaţiei din Slovacia sau Finlanda.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării