main logo
392

Teodor Meleşcanu cere Germaniei să susţină aderarea României la Schengen

Ministrul de externe Teodor Meleşcanu cere Germaniei să susţină aderarea României la Schengen, subliniind într-un interviu pentru Die Welt că România este deschisă la propunerea Berlinului ca intrarea în spaţiul de liberă circulaţie să aibă loc în etape.

Meleşcanu cere Germaniei să susţină aderarea României la Schengen

''Ar fi de ajutor dacă Germania ar sprijini activ aderarea României la zona Schengen. Ne-ar bucura acest lucru'', a declarat şeful diplomaţiei române pentru ziarul german, transmite Ştiri.md cu referire la realitatea.net.

Mai întâi ar fi eliminate controalele în aeroporturi, apoi, în a doua etapă, pentru transportul rutier şi feroviar. Ar fi mai bine decât nimic, a spus Teodor Meleşcanu, preluat de Agerpres.

Ministrul a argumentat că România este deja parte a Sistemului de Informaţii Schengen, folosit de autorităţile de securitate ale ţărilor vizate pentru urmărirea de persoane şi pentru cazuri de contrabandă. ''În plus, folosim cele mai moderne tehnologii pentru supravegherea graniţelor noastre, de la radar până la cea mai nouă aparatură pentru amprente, recunoaştere facială şi paşapoarte. Iar cine se află ilegal în România, cine nu se comportă corect sau face propagandă pentru islamişti radicali, este expulzat în interval de 24 de ore din ţara noastră'', a explicat Meleşcanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării