main logo
1029

Țara în care nu va mai fi iarnă începând cu anul 2050

Oamenii de știință au reușit să prezică cum va fi clima în orașele din Australia în anul 2050, iar situația nu arată deloc bine. Se pare că începând cu anul 2050 nu va mai fi iarnă în acestă țară. Cum explică specialiștii modificarea anotimpurilor?

Țara în care nu va mai fi iarnă începând cu anul 2050Foto: realitatea.net

O echipă de cercetători formată din designeri de la Australian National University's School of Art and Design și de la Australian National University Climate Change Institute, a prezis că iarna nu va mai exista în 30 de ani în Australia, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Afirmația acestora se bazează pe datele adunate de la Bureau of Meteorology și de la Scientific Information for Land Owners.

Însă, poate cea mai dificilă muncă a cercetătorilor a fost aceea de a găsi un mod cât mai inedit prin care să prezinte datele obținute publicului, astfel încât acesta să conștiientizeze pericolul.

„Asta a însemnat folosirea de culori, forme și mărime într-o compoziție computerizată care arată toate valorile de temperatură dintr-un an într-un singur cadru", a spus Hinchliffe. 

„Face informațiile bogate și interesante din punct de vedere vizual și oferă multe detalii într-un mod care se conectează emoțional cu oamenii prin localizarea acestora în orașul lor propriu".

Ce se va întâmpla cu clima Australiei dacă iarna dispare din grafic

Oamenii de știință au reușit să prezică vremea cu ajutorul unui instrument special creat. Doar că, pe măsură ce creau instrumentul de prezicere a vremii, cercetătorii au descoperit că predicțiile nu includeau modelul clasic al celor patru anotimpuri.

„Ne-am uitat la temperaturile medii din trecut ale fiecărui sezon și le-am comparat cu datele proiectate, și ceea ce am găsit peste tot este că nu există vreo perioadă de iarnă continuă sau durabilă", a mai spus Hinchliffe.

Așadar, australienii vor avea în viitor în loc de patru anotimpuri, așa cum ar fi fost normal, doar trei: primăvara, vara și „noua vară".

Însă, chiar dacă iarna poate fi neprietenoasă, noua vară va aduce temperaturi constante de peste 40 de grade Celsius. De asemenea, cercetătorii spun că iarna va dispărea din Australia, ca urmare a încălzirii globale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării