main logo
643

Ţara în care ADN-ul îţi afectează relaţiile conjugale

În alte ţări, probabil că întrebările puse la prima întâlnire au legătură cu hobby-urile sau cu pasiunile, însă în Nigeria acestea au legătură cu ADN-ul deoarece mare parte din populaţie suferă de o boală gravă.

Ţara în care ADN-ul îţi afectează relaţiile conjugale

Se pare că mare parte din populaţie suferă de boala celulelor bolnave (SCD), transmite Știri.md cu referire la Gandul.info.

De exemplu, specialista în telecomunicaţii Damilola Ogunnupebi s-a căsătorit recent în Ogun, la sud-vest de Nigeria, însă a mărturisit că mare parte din viaţa ei socială în ceea ce priveşte posibilii parteneri a fost legată de tipul de genotip pe care aceştia îl aveau.

„Înainte de a-l întâlni pe actualul partener, căutam mereu pe cineva al cărui genotip să corespundă cu al meu. Mi-am întrebat toţi posibilii parteneri: care e genotipul tău”, a povestit Damilola pentru CNN.

Un genotip este un set de gene din ADN care marchează o anumită trăsătură. În Nigeria acesta este un aspect important deoarece, în funcţie de genotip, poţi avea boala celulelor bolnave sau nu.

SCD este cea mai comună boală ereditară de sânge din lume iar mulţi oameni care vor să aibă copii acordă o mare importanţă testelor ADN pentru a nu da naştere unor copii care poartă boala.

Boala se manifestă prin multe complicaţii dureroase în care persoana respectivă suferă episoade de dureri foarte mari.

Atacul cerebral, paralizia şi ulceraţiile sunt unele dintre cele mai frecvente complicaţii ale bolii.

Osayi Olotu, antreprenor în Nigeria şi purtător al bolii, a povestit faptul că uneori durerile sunt atât de acute încât îţi poţi pierde foarte uşor controlul.

„Mi-e imposibil să descrie durerea.  Este excruciantă, simţi o presiune pe oase. Ca şi când cineva încearcă să-ţi rupă toate oasele în acelaşi timp”, a declarat aceasta pentru CNN.

În prezent, prin lege, persoanele din Nigeria sunt obligate să facă şi testul de genotip înainte de căsătorie. Chiar şi unele biserici aplică această metodă.

În fiecare an, aproximativ 150.000 de beebeluşi sunt purtători ai bolii, aceasta fiind una dintre cele mai mari rate din lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării