main logo
852

Țara acuzată că fură organele deținuților executați

Un tribunal independent, cu sediul în Londra, a ajuns la concluzia că practica uciderii deținuților pentru recoltarea de organe continuă în China.

Țara acuzată că fură organele deținuților executați

Organele furate de la deținuți sunt folosite pentru transplanturi iar printre victime se numără și cei arestați pentru apartenența la mișcarea Falun Gong, relatează The Guardian, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

”Concluziile arată că foarte mulți oameni au suferit morți groaznice, de nedescris, pentru niciun motiv și că mulți pot suferi în moduri asemănătoare, și că noi toți trăim pe o planetă unde răutatea extremă se află în puterea celor care, pentru moment, conduc o țară cu una dintre cele mai vechi civilizații pe care le cunoaște omenirea” se arată în concluzia tribunalului.

Tribunalul a adunat probe de la experți în medicină, activiști pentru drepturile omului și alte surse.

Printre cei uciși pentru recoltarea de organe se numără minoritatea religioasă Falun Gong. Persecuția ei a început în 1999 după ce a atras zeci de milioane de adepți și a ajuns să fie văzută ca o amenințare pentru partidul comunist.

În 2014, China a anunțat că va înceta practica culegerii de organe de la deținuții executați și a respins acuzațiile, numindu-le motivate politic și false. ”Nu este nicio dovadă că această practică a încetat iar tribunalul este convins că ea continuă” a concluzionat Tribunalul Chinez, cu sediul în Londra.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării