469
0
Premierul Dăncilă preia conducerea PSD după condamnarea lui Dragnea
469
0

Liderii organizațiilor județene ale PSD și-au dat acordul ca premierul României, Viorica Dăncilă, să preia conducerea partidului după ce Liviu Dragnea a fost condamnat, au declarat surse social-democrate.

Desemnarea Vioricăi Dăncilă ca președinte interimar survine în condițiile în care aceasta este președinte executiv al partidului, poziția numărul 2 în ierarhia PSD, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Totuși, decizia trebui validată de către Comitetul Executiv care va fi convocat, cel mai probabil, pentru ziua de marți.

Liderii PSD deja prezenți în București au început să se adune la sediul partidului din strada Ion Ionescu de la Brad pentru a discuta situația creată de rezultatul alegerilor de duminică și de condamnarea lui Dragnea. 

Printre cei care au ajuns se află ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, Codrin Ștefănescu, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Turismului, Bogdan Trif, ministrul Economiei, Niculae Bădălău și președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Este așteptată și Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. ICCJ a menținut decizia luată la judecata pe fond.

Citește și
article image
Valul de aer polar a ajuns în România. Zonele unde se...
0
221
article image
Grenade germane din Primul Război Mondial, descoperite în...
0
105
article image
Noi detalii despre accidentul din România: O persoană a...
0
303
article image
Scutul de Foc 2019: Peste 1.000 de militari din trei țări...
0
123