main logo
836

Premierul Dăncilă preia conducerea PSD după condamnarea lui Dragnea

Liderii organizațiilor județene ale PSD și-au dat acordul ca premierul României, Viorica Dăncilă, să preia conducerea partidului după ce Liviu Dragnea a fost condamnat, au declarat surse social-democrate.

Premierul Dăncilă preia șefia PSD după condamnarea lui Dragnea

Desemnarea Vioricăi Dăncilă ca președinte interimar survine în condițiile în care aceasta este președinte executiv al partidului, poziția numărul 2 în ierarhia PSD, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Totuși, decizia trebui validată de către Comitetul Executiv care va fi convocat, cel mai probabil, pentru ziua de marți.

Liderii PSD deja prezenți în București au început să se adune la sediul partidului din strada Ion Ionescu de la Brad pentru a discuta situația creată de rezultatul alegerilor de duminică și de condamnarea lui Dragnea. 

Printre cei care au ajuns se află ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, Codrin Ștefănescu, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Turismului, Bogdan Trif, ministrul Economiei, Niculae Bădălău și președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Este așteptată și Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. ICCJ a menținut decizia luată la judecata pe fond.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării