main logo
400

SUA a ameninţat Venezuela cu represalii după expulzarea unor diplomaţi americani

Statele Unite au ameninţat marţi Venezuela cu represalii după anunţul privind expulzarea a doi dintre cei mai importanţi diplomaţi americani de la Caracas de către preşedintele venezuelean Nicolas Maduro.

SUA: Amenințări pentru Venezuela după expulzarea unor diplomaţiSUA a ameninţat Venezuela cu represalii după expulzarea unor diplomaţi americani

„Nu am primit nicio notificare din partea guvernului venezuelean prin intermediul canalelor diplomatice", a declarat pentru AFP un responsabil al Departamentului de Stat american. Însă dacă expulzarea va fi confirmată, "SUA ar putea lua măsuri similare corespunzătoare", a adăugat el.

Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat anterior aceste expulzări, ca răspuns la impunerea de noi sancţiuni economice de către Washington la o zi după realegerea sa controversată, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

El l-a acuzat pe însărcinatul cu afaceri al SUA, Todd Robinson, că a plănuit un complot militar împotriva sa, că a vrut să distrugă economia ţării şi că a promovat absenteismul la scrutinul prezidenţial de duminică. El l-a acuzat de asemenea pe celălalt înalt diplomat, Brian Naranjo, că este reprezentantul CIA la Caracas.

„Respingem ferm acuzaţiile false ale lui Maduro împotriva însărcinatului de afaceri (Todd) Robinson şi a numărului doi al misiunii diplomatice, (Brian) Narajo", a spus responsabilul Departamentului de Stat american.

La acest scrutin criticat de comunitatea internaţională şi boicotat de opoziţie, care a spus că este o ''farsă'', Maduro, 55 de ani, a obţinut 68% din voturi, faţă de 21,2% pentru principalul său adversar, Henri Falcon, 56 de ani. Acesta a spus despre scrutin că a fost lipsit de ''legitimitate'' şi a cerut noi alegeri până la sfârşitul anului.

Rezultatele anunţate, calificate drept ''farsă'' de către Washington, au fost respinse de către Chile, Panama şi Costa Rica, precum şi de către Grupul de la Lima, o alianţă de ţări din America şi Caraibe din care fac parte Argentina, Brazilia, Canada, Columbia şi Mexic. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării