main logo
526

Steaua lui Donald Trump de pe Walk of Fame a fost din nou vandalizată

Steaua preşedintelui american Donald Trump de pe Walk of Fame din Hollywood, devenită un simbol al dezbaterilor politice din Los Angeles, a fost din nou vandalizată în cursul zilei de miercuri, informează DPA.

Steaua lui Donald Trump de pe Walk of Fame a fost din nou vandalizată

De această dată, autorul actului de vandalism s-a prezentat în faţa stelei dedicate actualului preşedinte al Statelor Unite, amplasată pe Hollywood Boulevard, la ora locală 03:40, a aplicat un strat de vopsea neagră şi a scris apoi cu vopsea albă mesajul "Putin's Bitch" ("Târfa lui Putin"), transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Potrivit unor imagini video publicate de TMZ.com, o altă persoană părea că fotografiază sau filmează incidentul.

Actul de vandalism, care face trimitere la presupusa relaţie prietenească pe care Donald Trump ar avea-o cu preşedintele rus Vladimir Putin, a fost comis la doar câteva zile după publicarea unei versiuni editate a raportului redactat de procurorul special Robert S. Mueller III în legătură cu interferenţele în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Reprezentanţii Hollywood Historic Trust, instituţia care asigură mentenanţa şi reparaţiile de care au nevoie uneori stelele de pe Walk of Fame, au trimis echipe de intervenţie miercuri dimineaţă pentru a îndepărta vopseaua, a precizat Ana Martinez, purtătoare de cuvânt pentru Hollywood Walk of Fame. Ea a precizat că organizaţia pe care o reprezintă intenţionează să depună plângere la poliţie.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Los Angeles a declarat miercuri că autorităţile locale nu vor investiga incidentul, întrucât nu au primit nicio plângere în legătură cu acesta.

După campania prezidenţială din 2016, steaua dedicată lui Donald Trump a fost vandalizată de mai multe ori, inclusiv cu desene cu svastici şi cu simbolul universal "mute" ("fără sonor"). Unii oameni au venit special pe Hollywood Boulevard pentru a o călca în picioare şi a o scuipa. Alţii au scris diverse mesaje pe ea.

Însă au fost şi alţii care au adoptat atitudini mai distrugătoare.

În octombrie 2016, un bărbat, care a fost acuzat ulterior de vandalism, a fost filmat în timp ce distrugea steaua cu un baros. În iulie 2018, un bărbat a distrus steaua cu un târnăcop. El a ales să nu conteste în instanţă acuzaţia de vandalism şi a fost plasat în regim de libertate condiţionată.

Steaua lui Donald Trump nu este singura care a fost vandalizată în ultimii ani. Stelele dedicate cântăreţei Mariah Carey şi actorului de comedie Bill Cosby au fost vizate de astfel de acţiuni.

În pofida atacurilor repetate comise asupra unora dintre stele, reprezentanţii Walk of Fame nu au şovăit niciodată în declaraţiile lor oficiale şi au spus că acestea vor rămâne expuse pentru publicul larg. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării