main logo
510

Sociolog: Popularitatea lui Zelenski va scădea brusc în februarie 2020

Popularitatea noului președinte ucrainean va scădea brusc în februarie 2020, cu excepția cazului în care vor exista acțiuni concrete care vor îmbunătăți situația din Ucraina - consideră expertul Oleksi Antipovici, directorul Grupului Sociologic "Rating".

Sociolog: Popularitatea lui Zelenski va scădea brusc în februarie 2020

În opinia sociologului, conform tradiției ucrainene, electoratul acordă noii conduceri a ţării între 6 şi 9 luni de aşa-numită "lună de miere", transmite Știri.md cu referire la Rador.ro

Pe de altă parte, popularitatea fostului preşedinte Petro Poroșenko, ales în 2014 cu peste 50% din primul tur, a scăzut la 25-30% și a rămas la acest nivel abia după doi ani de mandat.

"Cei care l-au votat pe Poroșenko doar pentru că aşa erau circumstanţele în acea perioadă au renunţat să-l mai susţină, iar popularitatea şefului statului a rămas la un nivel stabil chiar până la începerea campaniei electorale din acest an, când în joc au intrat alți politicieni şi au început să apară dezamăgirile faţă de acţiunile preşedintelui" - a amintit Antipovici. 

În același timp, sociologul consideră că aşteptările de la actualul preşedinte ucrainean sunt chiar mai mari decât în cazul lui Poroşenko în 2014.

"73% încredere (voturile obţinute de Zelenski la prezidenţiale, n.red) înseamnă că dezamăgirea și scăderea nivelului sprijinului din partea populaţiei sunt pur și simplu inevitabile. În plus, alegătorul însuși s-a schimbat, timpul trece mai repede şi, prin urmare, în cazul lui Zelenski vor trece cel puțin șase luni până la scăderea popularităţii" - a explicat expertul Oleksi Antipovici, directorul Grupului Sociologic "Rating".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării