main logo
767

Șeremetievo: O femeie neagă faptul că ieșirea din avion a fost blocată

Liudmila Tihonova, pasagera a aeronavei Aeroflot Sukhoi Superjet 100 care a ars în Șeremetievo, a negat zvonurile că ar existat un blocaj la evacuare, cauzat de oameni care încercau să-și ia bagajele de pe rafturi.

Șeremetievo: O femeie neagă faptul că ieșirea din avion a fost blocată

„Nu a existat niciun blocaj în timpul evacuării, doar o singură doamnă a căzut între scaune, între cabina clasa de lux și cabina de clasa economică, dar ea a fost ridicată și toată lumea a fugit. Nu a fost niciun blocaj din cauza oamenilor care și-au scos bagajul sau altceva", a spus ea, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

De asemenea, femeia și-a exprimat recunoștința față de însoțitorii de zbor, care, potrivit ei, într-o situație de urgență au lucrat foarte repede, precum și de cei care au ajutat oamenii când au ieșit afară.

„Vă vorbesc mulțumită lor", a adăugat ea.

Anterior, sursa Interfax a raportat că principalul motiv pentru moartea pasagerilor din zona de coadă a avionului a fost o încercare a unora de a-și salva bunurile, ceea ce a făcut dificila evacuarea.

Pe 5 mai, SSJ100 a efectuat o aterizare de urgență la Aeroportul Șeremetievo din Moscova, după ce piloții au simțit că ceva nu e în regulă. Potrivit sursei RBC, cauza a fost o lovitura de fulger, care a dus la întreruperea conexiunii radio cu turnul de control.

La aterizare, aeronava s-a lovit de pistă iar partea din spate a luat foc. La bord au fost 78 de persoane, iar 41 au murit.

Autoritățile au pornit o cauză penală și urmează să stabilească toate circumstanțele. Potrivit interlocutorilor RBC, familiarizați cu cursul anchetei, piloții au făcut o serie de erori care au afectat indirect răspândirea flăcărilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării