main logo
464

Separatiștii pro-ruși din Donbas au atacat o coloană a Misiunii OSCE

Inspectorii Misiunii de observatori a OSCE din Donbas au fost din nou ținta unor focuri de armă, trase de către separatiștii pro-ruși. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 16 august, lângă localitatea Golimivsko, aflată sub jurisdicția separatiștilor.

Separatiștii pro-ruși din Donbas au atacat o coloană a Misiunii OSCE

Despre incident a anunțat Serviciul de presă al Misiunii OSCE, citat de Știri.md cu referire la deschide.md.

„În dimineața zilei de 16 august, o echipă de specialiști ai Misiunii OSCE, formată din cinci persoane și două mașini, au fost ținta unor focuri de armă și a două explozii a unor obuze neidentificate. incidentul a avut loc în partea de nord-est a localității Golimivsko”, se spune în comunicatul OSCE.

Misiunea OSCE notează că, din fericire, nici un membru al misiunii nu a avut de suferit. Aceștia au urcat imediat în automobile și au părăsit zona. De menționat că exploziile și focurile de armă au avut loc în timp ce inspectorii OSCE discutau cu separatiștii care se aflau la un punct de control. 

Despre incident au fost informate imediat părțile implicate în conflict prin intermediul punctului de observatori comun. Acesta nu este unicul incident în care sunt implicați inspectorii OSCE. Separatiștii pro-ruși din Donbas au atacat în repetate rânduri Misiunea OSCE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării