main logo
786

Senatorul criticat dur pentru o declarație privind atacul sângeros

Un senator australian a primit critici dure, după ce a spus că atacul din Noua Zeelandă a avut loc din cauza imigraţiei musulmanilor, potrivit The Guardian.

Senatorul criticat dur pentru o declarație privind atacul sângeros

La scurt timp după atac, Fraser Anning a scris pe Twitter: „Mai contestă cineva legătura dintre imigraţia musulmanilor şi violenţă? Într-o declaraţie distribuită de către un jurnalist australian pe Twitter, senatorul din Queensland a mai transmis: 

„Ca întotdeauna, politicienii de stânga şi mass-media se vor grăbi să susţină că principalele cauze ale atacurilor de astăzi au legătură cu legile privind armele de foc sau cu cei care au viziuni naţionaliste, dar acestea sunt doar stereotipuri aberante. Adevărata cauză a vărsării de sânge de astăzi de pe străzile Noii Zeelande este programul de imigrare care le-a permis fanaticilor musulmani să migreze în Noua Zeelandă.”, relatează Ştiri.md cu referire la adevarul.ro.

Remarcile au fost denunţate de către ministrul britanic de interne, Sajid Javid, care l-a acuzat pe senator că alimentează extremismul. 

Prim-ministrul australian, Scott Morrison, a declarat: „Remarcile senatorului Fraser Anning, prin care dă vina pe imigraţie pentru atacurile unui terorist extremist violent de extremă-dreapta din Noua Zeelandă sunt dezgustătoare.”

„Aceste viziuni nu-şi au locul în Australia, cu atât mai puţin în Parlamentul australian.”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării